top of page

Acerca de

DSC_8397.jpg

KORT FORTALT

-coffee-or-tea-cup-monoline-icon-with-heart-love.png

Jeg bor og jobber i Tromsø, nordlysbyen i Arktis, også kjent som "Nordens Paris". Jeg har holdt til her mer eller mindre hele livet, og har brukt naturen som et andre hjem siden jeg var gammel nok til å trives med å være ute, både til jakt, fiske og rekreaksjon. Etter en leder-, psykologi- og økonomiutdanning, og en lang periode med administrativt arbeid for utdanningsfeltet bestemte jeg meg for å omskolere meg til å jobbe mer "på føttene", og mer i tråd med andre interesser og lidenskaper. I 2018 fullførte jeg en bachelorgrad i arktisk friluftsliv ved Universitetet i Tromsø, hvor et av årene på Svalbard kvalifiserer til arktisk naturguide. Sett bort fra Covid og en lengre pause har jeg arbeidet og tatt en utdannelse innenfor reiselivet de siste 10 årene, samtidig som jeg har jobbet med foto og film siden 2006. Det vært et riktig valg

Jeg har en bred interesse rundt den nordiske friluftstradisjonen, og har over år fått mange innfallsvinkler til elementer som jeg synes det er spennende å arbeide med. I store deler av filosofien rundt friluftsliv er det møtet mellom menneske og natur som står i fokus – og det at friluftslivet har noe å tilby som man vanligvis ikke finner i det moderne livet som folk flest lever i dag. Etter å ha vært utendørs med gjester fra hele verden, føler jeg meg trygg på at de setter pris på å få en kort introduksjon til historien og tradisjonene som vi vokste opp med, og lever med til daglig. 

Med opprettelsen av reiselivskonseptet The Arctic Moments i 2017 fikk jeg muligheten til å teste ut teorier og kunnskap i et laboratorium, hvor mye av interessen min for reiselivsbransjen har funnet sin plass. Her har jeg eksperimentert med tekst, bilder, produktutvikling og salg for å komme dit jeg er i dag – i et kontinuerlig forsøk på å bli bedre, synlig og tilby tjenester til reisende gjester og andre naturbaserte reiseselskaper i regionen. Mitt ønske er at naturguiden finner sin naturlige plass i det naturbaserte reiselivet, og at naturguiden kan bidra med kunnskap, erfaring, gode historier, merverdi og ikke minst sikkerhet for selskap og gjester. The Arctic Moments drives videre som en egen nettide produsert spesielt for utenlandske gjester som kommer til Tromsø.

Det som kanskje motiverer meg mest er mangfoldet og variasjonen i arbeidsoppgaver som omgir feltet naturbasert reiseliv, møtet mellom mennesker og kulturer, og muligheten til å formidle skjønnheten i en del av Norge der jeg vokste opp. Med en blanding av praktisk og akademisk bakgrunn føler jeg at naturbasert reiseliv er stedet å være for tiden – og det er viktig å huske på at vi selger så mye mer enn utsikt og tilgjengelighet, men også opplevelser, minner, følelser, sikkerhet, mestring, en god prat og kunnskap. 

Ta kontakt om du vil slå av en prat, jeg er sikker på at vi kan arbeide sammen :-)

SERTIFISERINGER & KURS

Guiding & foto

Sertifisert naturguide

Gåturer

Truger

Nordlys

Naturfoto

Drone A1/A2/A3

Friluftsliv/Outdoorlife

Basic hundekjøring 

Norsk/Engelsk/Tysk

IMG_3165.JPG

Transport

BE - personbil/henger

D1E - minibuss/henger

Kjøreseddel

Helseerklæring minibus

Kjøreløyve TF-514

 

25+ års erfaring med kjøring under arktiske forhold

Minibuss på veien

Marint

D5L

STWC

SRC

Crowd & Crisis

Helseerklæring sjøfolk 

C940B1A2-3CCE-48B1-A872-DA4FFCEB42F4.jpg

Sikkerhet & førstehjelp

ANG Svalbard

Våpensertifisert for rifle

Hæren nivå 2 paramedic

 Marin førstehjelp

Wilderness safe guiding and first aid

Hypotermi

Hjertestarter kurs

Årlige oppdateringer førstehjelp de siste 12 år.

Siste november 2023.

805426-ankle-tensor-bandage.jpg
Sertifiseringe 2
Video CV
Erfaring 2

ERFARING & UTDANNELSE

(før musepekeren over bildene for mer informasjon)

bottom of page