top of page

foto & formidling

Foto & formidling er noe jeg engasjerer meg spesielt for. Som utdannet naturguide synes jeg det er viktig å ta godt vare på gjestene og å gi de en så god opplevelse som mulig under alle delene av opplevelsen, samtidig som de tar med seg ny kunnskap og gode minner i baggasjen når de setter kursen hjemover.

Northern lights Tromso

Foto

Foto som avslutning på en opplevelse under nordlyset er noe av det viktigste du kan gi dine gjester - mange tar seg også betalt for den tjenesten og kaller det "ekstra service". Opplevelsen min er at mange besøkende, og kanskje spesielt i den mørke årstida, ikke har kunnskap eller utstyr til å fange de gode minnene med kameraet. 

 

Jeg tar meg derfor av fotograferingen når jeg er på tur. Da kan gjestene nyte opplevelsen med egne øyne - om det nå er nordlys eller midnttsola som står i fokus. Som oftest tar jeg både bilder og guider, mens jeg noen ganger kun konsentrerer oss om foto. I den lyse årstida tar jeg også en del SoMe vennlig video som jeg setter sammen og deler med gjestene.

 

Det meste leverer jeg innen 24 timer etter at turen er avsluttet - ferdig redigert, med logoen din og  på formatet din bedrift ønsker. Nederst på siden her er en smakebit på noe av det jeg har produsert på jobb og turer de siste årene.

Hot water on the bonfire

Formidling

Her formidles kunnskap, inspirasjon og tips, blant annet gjennom bloggen naturligvis. Naturguiden er også på ulike sosiale media. 

I tillegg forsøker jeg på både korte- og lengre turer å formidle historie, kultur, litt refleksjoner om naturen og veldig ofte forskningen og tidlige tanker rundt nordlyset. 

Jeg tror at guider kan være med å skape følelser som gjør at gjester både får gode opplevelser og samtidig tar med seg hjem et bedre forhold til naturen enn de hadde når de først kom. Som guide er det derfor viktig med erfaring og kunnskap, gjerne fra flere relevante felt. 

Om du ønsker at jeg skal skrive om noe, eller du har relevante skriverier du ønsker å publisere her på siden, er det bare å ta kontakt.

IMG_3165.JPG

Foredrag

Opp gjennom årene har jeg til sammen hatt mange foredrag, både til lands og til vanns. Jeg begynner etter hvert å få god kunnskap med hva som fungerer for ulike typer gjester, både hva gjelder polarhistorie og mere tekniske kurs i for eksempel nordlysfotografering, knuter eller kart & kompass.

Min erfaring, etter å ha loset noen tusen besøkende gjennom nordlysfoto, er at gjestene stiller bedre forberedt og får mere ut av opplevelsen med et  timeslangt kurs i grunnleggende foto og bruk av manuelle innstillinger - gjerne like i forkant av selve utfukten. Da slipper du kanskje også å bruke tid under utflukten på å stille inn gjestene sine kamera og mobiltelefoner når himmelen går i grønt.

 

Dette er noe jeg har tenkt å prøve meg på fra høsten 2022 og i løpet av 2023.Ta gjerne kontakt dersom dette høres spennende ut, og noe du tenker bidrar til merverdi for gjestene dine.

bottom of page