top of page
  • Writer's pictureReidar A.

#sammenpåtur


This blog post is only available in Norwegian at the moment.


Året 2022 er frivillighetens år, og i den forbindelse inviterer Norsk Friluftsliv, sammen med blant andre DNT, til å dra #sammenpåtur. Fokuset er å få med enda flere ut på både de korte og lange turene, toppturer, fisketurer, padleturer, et bad i havet, løpeturer eller gåturer rundt i nærområdet.


En trenger vanligvis ikke dra langt for å oppleve naturen i Norge, og nærturen som en klarer å passe inn i hverdagen kan være like fin som helga i telt utenfor allfarvei. Alle turer er like viktige og like store, og det er ikke alltid de lange turene som sår "friluftsfrøene" i barn og unge.


Det å komme i gang med en aktivitet kan ofte være enklere sammen, men ikke alle har noen å gjøre det sammen med. Mange, særlig unge og eldre, oppgir at de er ensomme. Gjennom å bli invitert med inn i frivilligheten vil flere kunne oppleve tilhørighet og bli del av et sosialt felleskap.


#sammenpåtur handler derfor blant annet om å skape et fellesskap, og nye arenaer for å møtes, som er tilgjengelig for alle. Hjelp noen med å komme seg over dørstokkmila og ut i naturen i år. Sammen skal vi sørge for at alle har noen å dra #sammenpåtur med, og kanskje det er akkurat du som inspirerer til en mer aktiv og sosial hverdag hos noen du kjenner.


Comments


bottom of page